2012. május 4., péntek

káposztás fehérbableves vagy fehérbabos káposztaleves

káposztás fehérbableves vagy fehérbabos káposztaleves

Beáztatok előző este egy negyed kiló nagyszemű fehérbabot.
Másnap(ma) 20 percet főzöm, 3/4 liter vizben. Csalok, mert életemben kb. először  leveskockához folyamodom- nincs itthon épkézláb alapanyag zöldségleveshez. 1.5 kockát felfőzök 3/4 liter vizben. Ezt a levet hozzáadom a már 20 perce fövő babhoz. Továbbá fél fej káposztát csikokra vágva, és egy 500grammos leszűrt csemegekukoricakonzervet. Majd belelöttyintek némi paradicsompürét, és sózom.
Aztán vajon megfuttatok egy nagy fej, apróra kockázott vöröshagymát, és ezt is hozzáadom.Igy legalább még 40 percig főzöm kislángon, de közben kóstolgatom, mennyire puhul a bab. Tálalásnál némi friss zöldfűszert szórok rá.
Az édeskés, friss izek miatt még  könnyedebb, talán olaszosabb,- mintsem a klasszikus magyar, rántásos babos dolgok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése