2012. május 19., szombat

gesztenyés kifli

gesztenyés kifli
Ez is családi recept. Pofon egyszerű, de mégis a gyerekkori izvilágot idézi.
Vettem két gesztenyemasszát...
1 dkg élesztőt fél pohár langyos tejjel, és egy teáskanál cukorral félretettem.
Miután hagytam állni, 30 dkg liszttel, egy csipet sóval, 10 dkg zsirral, továbbá 1 evőkanál cukorral összedolgoztam
6 kört szaggattam a kinyújtott tésztából, majd ezeket 8 háromszögre vágtam. Megtöltöttem gesztenyemasszával, és feltekertem. a tetejüket tojásfehérjével megkentem. Kizsirozott, kilisztezett tepsiben 180 fokra előmelegitett sütőben 20 percig sütöttem.

2 megjegyzés:

  1. Sári egyik kedvenc csemegéje lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök:)tényleg kisgyerek mellett jó, ha mindig van talomban valami gyors, egyszerű, finom, és egészséges:) legalábbis aminek tudod az összetételét, hogy jók az alapanyagok, stb.aztánmeg semmi nem ér a nyomába annak, amit mami két keze süt:)

      Törlés