2012. május 1., kedd

halászétek

halászétek

Volt nekem egy fél kiló tőkehalfilém.
Az efféle mirelit vackokat új életre kelteni a lehető legjobb színben- pofon egyszerű, és nincs is más lehetőség.
A sütőtálban besózom a még jeges halfilét. Olívaolajat öntök alá, a tetejére vajat morzsolok. Török rá némi rózsaborsot. Friss zöldfűszer kerül rá, és sok fokhagymagerezd.  Előmelegített sütőben én mertem 200 fokon fólia alatt barátkozni hagyni az adalékokat.A fokhagyma- vajgőz jól átjárja. Nézegetem, menet közben leveszem a fóliát.

Kevés rizsem, és gerslim (hántolt árpa)van itthon, ezért fele-fel arányban főzöm köret gyanánt. Ezeket is zöldfűszerekkel kicsit megbolondítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése