2012. április 16., hétfő

húsos rakottkel

                                                                     húsos rakottkel
- 1 nagy kelkáposzta
- 1kg darálthús (fele sertés-fele marha)
- fokhagyma
- majoranna
- köménymag
- só
- olivaolaj
- rizs
- sajt
- tejföl
- pirospaprika
- vöröshagyma

Leveleire szedem a kelt, és felteszem főni, pár gerezd fokhagyma, majoranna, köménymag, olivaolaj, és só társaságában. Amig fő, addig felteszek 1 bögre rizst 2 bögre vizzel főni. Ezalatt a hagymát felkockázom, födő alatt megfuttatom( besózva), majd félrehúzom a tűzről, és elkeverek benne némi pirospaprikát.
Utána a darálthúst hozzáadom, és amint kifehéredett, el is zárom.
Ha a rizsről eltűnt a viz, azt is elzárom.
A megfőtt kelt leszűröm, a leveleket lecsepegtetem.
Most következik a rakás.
Kikenek egy nagy tepsit, és káposzta- hús-rizs sorrend ismétlődése jön.
A tetején elegyengeek egy nagy doboz tejfölt, majd reszelt sajttal jól beteritem.
Mehet a sütőbe, ha már fortyog oldalt a leve, és a sajt igazán megpirult, - akkor kész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése