joghurtos jostás zabpelyhes muffin |
14 db muffin készitéséhez elegendő alapanyag
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre apró szemű zabpehely
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 0.5 bögre nádcukor
- 0.5 bögre joghurt
- 0.5 bögre tej
- házi jostalekvár
- 2 tojás
Ez könnyű kevert tészta. Pikk-pakk megvan. Az alapanyagokat jól kikeverem, majd muffinformába öntöm.A végén mindegyik tetejére teszek egy teáskanál jostalekvárt, amit a feljövő tészta aztán jól maga alá dolgoz. Én ezt is 180 fokon sütöm, kb. 20 perc, de közben nézegetem, szúrópróbát végzek...
Alul-felül egy muffinformatálca, félidőnél helyet cserélnek.
Az alapanyagokról egy kis mese:
Konkrétan ebbe a muffinba nem teszek külön zsiradékot, mert a tejet háztól hozzuk, és van benne anyag bőven.
A lisztet a zalabaksai malomban veszem, 10kg-os kiszerelésekben, jó, és olcsó liszt. Boltban a silányabb minőségű nagyjából a háromszorosába kerül.
Szép sárga tojást a drága Anyósom tyúkjai alól szerzek. Ezek garantáltan nem táposak, és vidámtartásban élnek. Gyakorlatilag egész nap kint "legelésznek".
A jostalekvárt pedig Zsuzsa adta Nemesapátiban.
A gombákról eddig még nem emlitettem a bejegyzéseim során, hogy azokat innen-onnan kapjuk, van itt az Őrségben doszta. Arra törekszünk, hogy ahogy szép lassan telik az idő, egyre inkább képesek legyek önellátásra majd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése