vargányás baconszalonnás krumpli hajában
- 1 kis marék száritott vargánya
- 4 óriáskrumpli
- 1 cs baconszalonna
- 1 kis pohár tejföl, vagy joghurt, vagy is-is
- 3-4 dundi gerezd fokhagyma
- 10 dkg (1 darabka)reszelni való sajt
- frissen őrölt bors
- só
Első lépésben a vargányát beáztatom vizbe, annyiba, amennyi épp ellepi. Megfőzöm hajában a krumplikat,-
majd még melegében bevágom őket. Érdemes kicsit kikapirgálni a közepiből, hogy jól meg lehessen tömni.
A baconcsikokat beletöltöm, majd a vargányát, a tetejére pedig reszeltsajt jöhet. Borsot őrlök rá.
Most sütőbe helyezem, grillfokozatra tekerem.
Amig szépen megpirul a teteje, addig tálkában kikeverek joghurtot, tejfölt, valamint sót, és az összenyomott fokhagymát. Ezzel öntöm nyakon majd a még sercegő, illatozó, kedves krumplikat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése