2012. április 16., hétfő

medvehagymaleves csontléből

                                                        medvehagymaleves csontléből

Maradt pár őz,illetve disznócsontom, az ilyesmit mindig félreteszem szűkösebb napokra,
valamint azt vallom, hogy nincs olyan alapanyag, "melléktermék", aminek ne lehetne hasznát venni.
A csont pedig ócsó, és van "bukéja". Pazar alaplevet lehet belőle főzni! Az őzé pedig jellegzetesen vad.

Szóval kérem kész a csontlevem. Leszűröm, apró szilánkok lehetnek benne.
Irdatlan mennyiségű medvehagymát mosok meg, apritok fel, és mehet bele a levesbe. Ha nem zsiros csontlében főzném, hanem sima vizben, akkor most löttyintenék bele olivaolajat. Igy csak hagyom felforrni, majd kislángra teszem, sózom, török bele borsot, és egy kicsi szerecsendiót is reszelek . A tejszint elhasználtam a lepényhez, igy  hát jó zsiros házi tejet öntök bele, érzésből, egy zuttyintást.Újraforralom. Most jöhet a botmixer!Ezek után még egy kicsit fent hagyom kislángon.
A tegnapról maradt francia zsemlét felkockázom, és olivaolajon megpiritom. Az ezzel szórt leves már igazán kiadós lesz!

Aki sűrűbben szereti, az megfőzhet benne 1-2 krumplit, és azt is lezúzhatja a botmixerrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése