2012. április 21., szombat

szombati chillisbab

szombati chillisbab

2 nagy fej hagymát felkockázva, besózva megfuttatok olajon.
Rádobok 1 kg darálthúst- ezúttal marhát - és pulykát fele- fele arányban.
A fűszerek a következők: 2 kiskanál fahéj, 1 kiskanál őrölt chillipaprika, 2 kiskanál őrölt bors, só, 2-3 gerezd fokhagyma. Miután a hús kifehéredett, hozzáadok 2 vörösbabkonzervet, 1 nagy kukoricakonzervet, 1.5 paradicsomkonzervet. Összekeverem, befűszerezem, és kislángon hagyom munkálkodni egy jó darabig. Amikor már nem birom, akkor kikiáltom, hogy kész az ebéd. Elnézve a mennyiséget, lehet, hogy a hétvégén már nem kell főznöm, esetleg az egytálétel mellé sütnöm valami egytál nyalánkságot.
A Kislányom imádja a csipőset, persze Ő ebből csak módjával ehet, neki is sok tejföllel tálalom majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése