2012. április 22., vasárnap

püspök sós-magos kenyere

püspök sós-magos kenyere

Jó lenne valamit sütni. Ami nem édes, nem kelt, nem macerás.Alakra sütemény, mégis valami bizarr, új szülemény...Gyors, magos, olajos.

- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre sima liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kanál só
- 1 bögre magkeverék ( len, szezám, tök)
- 1 nagy pohár joghurt ( 500g)
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 2 egész tojás

Keverem, kavarom, az igy kapott masszát kivajazott-kilisztezett püspökkenyér formába csurgatom,a sütőbe 180 fok melegre vagy 50 percre berakom. Sülés után vizzel átsimogatom, és vászonkendőbe rögvest csavarom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése