szezámolajas csirkés ázsiai sárga rizs |
- 250 gr "prémium"rizskeverék( indiai hosszú szemű, basmati, kanadai vadrizs)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 szép csirkemell
- só
- olivaolaj
- szezámolaj
- 2-3 kisebb sárgarépa
- kurkuma
- száritott trombitagomba
- friss koriander a diszitéshez
A rizst forrásban lévő sós vizbe felteszem 20 percre, a vizbe szórom a trombitagombát.
A hagymát felapritom, a répákat lereszelem, a csirkét felkockázom.
Olivaolajon wokban a hagymát besózva födő alatt megfonnyasztom, rádobálom a csirkét, a répát, megvárom, amig összeroggyannak. A végén szezámolajat, és kurkumát keverek bele.
A leszűrt rizst, és a csirkés cuccot összekeverem, szedek 1-2 korianderlevelet diszités gyanánt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése