kókusztejes rizses cucc
- 2 konzervdoboz kókusztej
- 1 konzervdoboznak megfelelő mennyiségű rizs ( bögrével: 2 bögre kókusztej+1 bögre rizs)
- 1 zacskó vaniliás cukor
- 2 ek mazsola
- 6 tojás (3 sárgája-3 fehérje)
- 2 ek barnacukor( nádcukor)
- mogyorónyi vaj, és zsemlemorzsa a tortaforma kikenéséhez
- húsvéti csokinyuszi maradéka
A rizst lassú tűzön, folyamatosan kevergetve megfőzöm, amig fel nem veszi az összes kókusztejet. Azért nem egészen az összeset, lehet kicsit szottyos.
Közben a mazsolát, és a vaniliáscukrot, ill. a barnacukrot beleszórom.
Ha megfőtt, belekeverem a 6 tojás sárgáját. FIGYELEM! Mivel ettől kicsit tojásos rizs jellege
lesz,- mégpedig édes változatban- akinek ez túl bizarr, esetleg hanyagolja a tojássárgája hozzáadást. Megjegyzem szerintem nem zavaró, és ugyanakkor jó kötőanyag.
A tortaformát kikenem, megszórom morzsával, és belelapogatom a rizst. Megszórom a maradék csokinyúl darabjaival, majd a 6 tojás fehérjéből habot verek, és elegyengetem rajta. A tojáshabot én nem cukroztam, de persze ezt is lehet.
150-160 fok elég neki, de érdemes nézni, 10-15 perc alatt szépen megpirul a teteje, és kész. Igazából nem is sülnie kell, hanem összeszoknia picit, és a tojáshabnak megpirulni. Nagyon kellemes, szelid ize lesz a kókusztej végett, és nem túl édes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése