2012. április 16., hétfő

medvehagymás lepény

medvehagymás lepény
                                                           
- 20 dkg finomliszt
- 50dkg medvehagyma
- 1 kiskanál só
- frissen őrölt bors
- 10 dkg vaj
- 0.5 dl olivaolaj
- 4 evőkanál viz
- 2 dl tejszin
- 2 tojás
- frissen reszelt szerecsendió

A liszttel elkeverem a sót, némi friss őrölt borsot, és elmorzsolok vele 5dkg vajat.
Az igy kapott porhanyós tésztába öntök még olivaolajat, és vizet. Jól összegyúrom, és félre rakom pihenni.
A megmosott, lecsepegtetett medvehagymát ollóval felapritom, és a maradék 5 dkg vajon megfonnyasztom, kislángon. Hozzáadok sót, borsot, - izlés szerint.
Miután megfonnyasztottam, kinyomkodom. A tejszint a tojással kikeverem, és ezt hozzáadom a medvehagymához. Jól eldolgozom.
A tésztát kis tortaformába lapogatom, nyomkodom- kézzel, kicsi szegélyt formázok neki. Ebbe kanállal elsimogatom a tölteléket.
A tetejére szerecsendiót reszelek.
180 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése