nyakigláb leves |
- 700 gr csirke láb- és nyak vegyesen
- kis darab karalábé, ill. zeller
- 3-4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pár karika friss gyömbér
- kis teáskanál rózsabors
- kis teáskanál feketebors
- petrezselyemzöld
- só
- 2-3 gerezd fokhagyma
- házi piros erőspaprikakrém
- "bio"vegeta( tartósitószer- és izfokozómentes)
A húst megmosom, a csirke lábujjainak a végét levágom körmöstül. Mehet a fazékba, aztán sorban a többi.A zöldségeket megpucolom, felapritom.
A vöröshagymát héjastul rakom bele, úgy, hogy a végeit levágom, illetve alul- felül bevágom, úgy, hogy keresztet kapjak. A fokhagymagerezdek egészben, a petrezselyem, és a rózsabors+feketebors teatojásban kerül bele.
A gyömbért belekarikázom,az egészet a végén sózom. Adok hozzá házi piros erőspaprikarémet, és "bio"vegetát.
Billentett födő alatt kislángon, sokáig főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése