ittas kacsa combjai szerecsendiós krumplipürével |
- 1 pár kövér kacsacomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- őrölt fahéj
- szójaszósz
- méz
- mazsola
- 1 alma
- 1 narancs
- 1 feles házipálinka
- krumpli
- vaj
- tej
- szerecsendió
- só
Kizsirozok (volt még kacsazsirom) egy sütőtálat. Beleapritom a hagymákat, a megmosott kacsacombokat ezekre fektetem. Köré elrendezgetem a gyümölcsöket, a mazsolát, megszórom fahéjjal, locsolok rá szójaszószt bőven (sajnos a sűrűbbik fajta elfogyott)és combonöntöm pálinkával. A mézet majd az utolsó sütési harmadban csurgatom rá.
Fóliával letakarom, úgy rakom be, én mertem 200 fokra, talán nem ég meg. Ezen is változtathatok menet közben. Még sosem csináltam 2X egyformán.Nincs rá megszabott sütési idő se, nézegetni szoktam, félidőnél megforgatom a combokat, hogy a bőr is szépen megpöndörödjön. Egyáltalán nem baj, ha picit odakap.
Most felteszek sós vizben felkockázott krumplit, és ha megfőtt, vajjal, és némi tejjel összedolgozom( botmixer), és közben szerecsendióval, sóval izesitem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése